Sake

Utvidga din kunskaper, lär känna 3 olika sake på ett bräde.
175:-
Utvidga din smaker, lär känna 3 olika sake på ett bräde.
75
Tokubetsu Junmai Njut denna Nihon-shu till din sushi, sashimi eller grillade fisk. Passar utmärkt som aperitif.
75
Junmai Ginjo ”Zen” är stor i både smak och känsla och en oerhört respekterad sake i Japan. Kushi-Yaki, sashimi eller sushi, friterat eller salt. Inget är för svårt att bemästra för denna välbyggda Ginjo.
70
Junmai Ginjo (Ekologisk) Livets naturliga cirkel i Japan är: människa - vatten - jord - ris - människa - vatten -... alltid vänligt för människan, miljön och jordklotet. Tamaki är halvtorr och har en elegant blomm-ighet i vinös stil.
65
Junmai Fyllig, funky! Full av umami och jordtoner likt en shiitake svamp. Tengumai som namnet antyder, är sake som till och med får en ’tengu’ (demon liknande varelse) att dansa.
59
Junmai 3 år på ståltank. Fyllig och gjord på fem ris-sorter vilket är unikt. Torr, nötig, mineralkaraktär med inslag av svamp och kastanj. Ett utmärkt val.
79
Junmai Daiginjo Lättdrucken, fruktig och balanserad. Perfekt för nybörjaren att lära känna sake och fantasktisk för andra att bara njuta. Detta är en stjärna!
79
Junmai Daiginjo Kejsarens Krysantemum. Fyllig, torr med inslag av tropiska frukter, toner av mineraler och avslutas med en lång komplex eftersmak.
65
Junmai Kimoto I Japan är en person som är mästare på att brygga sake en Toji. Denna sake är gjord av en den enda icke japanska Toji i Japan, Philip Harper. En del av vinsten går till att bevara den orientaliska vita storken i naturen. Kan med fördel drickas varm.
79
Junmai Sparkling Blommande bubblor. Utmärkt som aperitif men såklart en pärla till desserter.
120
Junmai Kijoshu Den skimrande duvan – Bärnstensfärg, söt, knäckig med inslag av choklad och torkad frukt. Drag av sherry toner kan förnimmas. Passar till grillad eller stekt fisk, sauterad gåslever, vilken höjdare, det kommer på menyn någon gång. Desserter såklart!
60
Junmai Denna sake skall serveras kyld som aperitif. Kozaemon Yuzu är söt men läskande sake med tydlig smak av citrusfrukten yuzu som ger toner av lime och mandarin påminner lite som en Italiensk limoncello.
95
Junmai Koshu Himmelsk mognad – Bärnstensfärgad, halvtorr med viss syra. Inslag av knäck, torkade aprikoser, påminner om en sherry. Passar till lätt friterade och salta rätter men såklart aven som aperitif.
60
Umeshu Japanskt plommonvin. Karaktär av både mandel och aprikos i smak såsom doft. I Japan anses plommon ha en hälsosam renande och helande effekt. Sashimi, dessert, aperitif eller digestive. Umeshu serverad med is och sodavatten är också en höjdare.